Els terratrèmols són la taula de salvació per a Escal UGS

Els sismes que han tingut lloc a les Terres de l’Ebre són beneficiosos pels interessos del projecte Castor i el seu accionista majoritari, Florentino Pérez

Planta d’extracció de gas del Castor.

L’onada de sismes que s’ha desfermat al litoral de Tarragona i Castelló, a causa de l’inici de les operacions del magatzem subterrani Castor, li ha anat com l’anell al dit a la companyia promotora d’aquest projecte, Escal UGS, i al seu accionista de referència, l’empresa constructora ACS, de Florentino Pérez i la família March.

 

En efecte, en el supòsit que aquest enorme dipòsit amb capacitat per a 1.300 milions de metres cúbics de gas útil hagués entrat en servei… no hauria servit per a res, ja que les infraestructures de gas que hi ha actualment cobreixen àmpliament les necessitats de proveïment.

 

Des de l’inici de la crisi econòmica, el consum de gas domèstic i industrial s’ha reduït de manera notòria a Espanya: un 30%, aproximadament. Això és a causa, en gran part, de la paralització de les centrals elèctriques de cicle combinat, que cremen gas, en benefici de les tèrmiques de carbó, les plantes nuclears i els molins eòlics, que funcionen a ple rendiment. Segons dades de la Comissió Nacional de l’Energia (CNE), entre 2011 i 2012 el consum de gas utilitzat per a la generació d’electricitat va disminuir un 41,7%.

 

La indústria de la ceràmica
Inicialment, el projecte Castor es va concebre com un gran magatzem per regular les necessitats de l’arc mediterrani peninsular i, més específicament, de la zona de Castelló i València, on es concentra la indústria de la rajola i la ceràmica, gran consumidora de gas. No obstant això, amb l’enfonsament de la construcció a Espanya, aquest sector també pateix una severa crisi i són moltes les fàbriques que han hagut de tancar.

 

Segons corroboren les fonts consultades per EL TRIANGLE, l’actual infraestructura de gasoductes és més que suficient per atendre la demanda domèstica i industrial existent, fins i tot en els mesos punta d’hivern, quan el fred en fa incrementar el consum. A més, cal tenir en compte que ja ha entrat en servei el gasoducte submarí Medgaz, que connecta directament Algèria amb Almeria amb una capacitat inicial de 8.000 milions de metres cúbics

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s