Cassolades a Vinaròs, Amposta i la Ràpita en un clam per demanar el desmantellament del Castor

FUENTE

Una cassola en una mà i una cullera a l’altra, i a fer-les picar ben fort per fer tremolar la continuïtat del projecte Castor que, des de fa un mes, és epicentre de gairebé 400 terratrèmols. Indignació i temor és el que han volgut expressar els centenars de veïns que han pres els carrers de Vinaròs, Amposta i també la Ràpita, atenent a convocatòries gairebé improvitzades a través de les xarxes socials. A Vinaròs és on ha tingut lloc la protesta més massiva, amb uns 1.500 assistents, segons les estimacions de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia.

Cassolada a Vinaròs.
Protesta a Amposta.
Concentració popular a la Ràpita.
  • Prev
  • 1 of 3
  • Next

Un dels seus portaveus, Lluc Ulldemolins, ha tramés públicament el que moltes persones pensaven, i és la petició que s’ature un projecte que està evidenciant efectes sísmics no previstos ni controlables, i entorn al que l’empresa Escal UGS, concessionària, i el ministeri d’Indústria mantenen un ben poca transparència. “El que demanem és la paralització total i el desmantellament del projecte Castor en la mateixa línia del que venim reclamant des del 2007, i creiem que esta petició respon a la voluntat real de la majoria de la ciutadania”, ha explicat Ulldemolins a aguaita.cat. “Nosaltres ja tenim decidit el que s’hauria de fer, no ens cal esperar als informes als que apel·len els polítics”, ha afegit.
A Amposta també han estat entre dos i tres centenars de persones els que han volgut mostrar el seu rebuig al Castor fent picar les cassoles, una xifra similar a la que s’ha concentrat al centre de la Ràpita. La pretensió de la Plataforma del Sénia és que totes estes iniciatives ciutadanes que sorgeixen algunes de forma espontània vagen confluint en una direcció unitària per tal que el moviment social que està creixent contra el projecte gasístic tinga més força. L’entitat prepara una assemblea pública informativa que tindrà lloc este divendres a les 22 hores a l’edifici dels serveis agraris d’Alcanar en la que es decidiran les properes accions a emprendre. La més immediata tindrà lloc este diumenge en un lloc que s’ha de decidir a l’assemblea. La idea inicial era dur a terme la manifestació a Les Cases d’Alcanar però creixen les veus que reclamen dur-la a terme davant la planta terrestre Castor, al terme de Vinaròs.

Fotos: VinarosNews, Oriol Fuster, Joan Panisello.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s