Llamazares pregunta al PP a què espera per il·legalitzar l’Aliança Nacional

FUENTE

El portaveu de Justícia de l’Esquerra Plural (IU-ICV-EUiA-CHA) al Congrés i diputat d’IU per Astúries, Gaspar Llamazares, ha registrat una sèrie de preguntes al Govern per saber per què no s’ha promogut la il·legalització del partit feixista Aliança Nacional, que va participar aquest dimecres en l’assalt a la seu de la Delegació de Catalunya a Madrid i que en els seus estatuts pregona el racisme i la xenofòbia.

Llamazares vol conèixer, en primer lloc, quin és la valoració de l’Executiu sobre l’atac perpetrat anit per un grup “criminal feixista”, integrat per falangistes “de divers pelatge” i membres d’Aliança Nacional, durant la celebració de la Diada en el centre cultural Blanquerna de Madrid.

Però, de la mateixa manera, el portaveu d’Esquerra Oberta vol que el Govern expliqui per què encara no ha promogut la il·legalització d’aquesta formació per pregonar la xenofòbia i el racisme. Entre els arguments de les seves preguntes es recullen els orígens d’Aliança Nacional, “un partit neonazi, fundat en 2005 -assenyala Llamazares-, un grup criminal que proclama la seva pretensió d’acció directa” i que ve concorrent “de forma testimonial” a diferents convocatòries electorals.

En concret, el diputat d’IU destaca la candidatura “especialment polèmica” presentada per aquesta formació a Xiva (València), ja que un dels candidats va complir condemna per l’assassinat en 1993 del jove Guillem Agulló, segons recorda.

A més, Llamazares també s’ha interessat per les mesures preventives que havia pres la Delegació del Govern a Madrid per garantir la protecció dels assistents a aquest acte a la seu de la delegació catalana a Madrid, així com per la mesures concretes que pensa prendre l’Executiu davant la “proliferació” d’agressions perpetrades per grups “criminals” d’extrema dreta en la Comunitat de Madrid.

Al costat d’aquests interrogants, L’Esquerra Plural ha demanat la compareixença del ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, al Congrés perquè rendeixi comptes de tots els detalls d’aquest atac ‘ultra’. I és que, segons el parer del diputat d’ICV, Joan Coscubiela, és “incomprensible” que no hi hagués un mínim dispositiu de seguretat i, que sent tan coneguts aquests grups “feixistes”, els serveis d’informació de l’Estat no els segueixin de manera que puguin detectar una actuació d’aquest tipus.

Un dels feixistes, família del ministre de Defensa Morenés

El feixista més destacat de la banda de fanfarrons que va assaltar i agredir als participants en la Diada Nacional de Catalunya a la llibreria Blanquerna de Madrid, sense que aparegués la policia fins que els coneguts franquistes ja havien fet l’imbècil, és Íñigo Pérez de Herrasti, de 56 anys, fill d’aquests ‘Grans d’Espanya’ de tan baixa estofa, cosí del ministre de Defensa Pedro Morenés del PP i cunyat del secretari d’Estat per a la Unió Europea dels mateixos franquistes governants. Foto: Pedro Pablo Peña Muñoz i Iñigo Pérez de Herrasti Urquijo.

Tot el Congrés rebutja l’atac feixista a la delegació catalana a Madrid

Els portaveus de tots els grups al congrés espanyol han aprovat una declaració conjunta que condemna l’atac feixista d’ahir al Centre Cultural Blanquerna, la delegació del govern de la Generalitat a Madrid, on s’hi commemorava la Diada. El president del congrés, Jesús Posada, considera que es tracta d’uns fets ‘que van contra les llibertats i no s’han de tolerar’. Ja són dotze els detinguts després de l’atac ultradretà contra la seu de la Generalitat a Madrid. CiU, PSOE i ICV-EUiA, demanen la compareixença el ministre d’Interior

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s