Londres va autoritzar la venda a Síria de productes per fabricar gas sarín

Es tracta de fluorur de potassi i fluorur sòdic, utilitzables per fabricar armes com el gas sarín, emprat en l’atac prop de Damasc pels terroristes de l’OTAN. Les llicències per a la venda d’aquests productes van ser expedides pel Departament de Negocis, Innovació i Habilitats del govern de Cameron el passat mes de gener, 10 mesos després de l’inici del conflicte a Síria, i no es van revocar fins a sis mesos més tard. Foto: protesta a la xarxa de soldats d’EUA: “Jo no em vaig unir a la Marina per a lluitar per Al Qaeda en una Guerra Civil a Síria”.

Polítics i activistes britànics insten al primer ministre David Cameron a explicar per què es van atorgar aquestes llicències. “Els diputats estaran horroritzats i furiosos perquè el Govern del Regne Unit hagi estat permetent la venda d’aquests productes a Síria”, ha declarat sobre aquest tema el diputat laborista Thomas Docherty.

Per la seva banda, Angus Robertson, del Partit Nacional Escocès, ha promès plantejar aquesta qüestió al Parlament “al més aviat possible”, per esbrinar “a qui es van vendre aquests productes, per què es van vendre i si el Govern del Regne Unit era conscient que aquests productes podrien ser utilitzats para (la fabricació de) armes químiques”.

El Departament de Negocis, Innovació i Habilitats va insistir que encara que les llicències efectivament van ser concedides a una empresa química no identificada al gener del 2012, les substàncies mai van ser enviades a Síria abans que els permisos siguessin revocats el juliol passat, a causa de les estrictes sancions de la Unió Europea imposades per EUA, el Regne Unit i França, segons el periòdic ‘The Independent’.

“Les llicències van ser concedides perquè en aquell moment no hi havia motius per denegar-les”, diu el ministre de Negocis britànic, Vince Cable, malgrat que Síria portava en aquelles dates gairebé un any enfrontada als atacs dels mercenaris de l’OTAN i aliats.

Obama va parlar en secret amb Netanyahu per informar-li del retard de l’atac contra Síria

El president d’EUA, Barack Obama, va parlar en secret amb el primer ministre de l’estat sionista, Benjamí Netanyahu, sobre el seu pla de retardar l’atac contra Síria abans d’anunciar aquesta decisió públicament, informen alts funcionaris israelians. D’acord amb els funcionaris, citats pel diari israelià ‘Haaretz’, el mandatari nord-americà va cridar a Netanyahu per telèfon unes quatre hores abans del seu discurs a la Casa Blanca dissabte passat.

Obama va informar al cap del Govern sionista sobre el seu pla de retardar un possible atac contra Síria i sotmetre la decisió sobre la intervenció militar a votació al Congrés. La conversa estava dirigida a la coordinació dels propers moviments dels dos aliats respecte a Síria, van agregar els funcionaris.

A diferència de les trucades telefòniques fetes a altres líders mundials, la Casa Blanca va decidir mantenir aquesta conversa en secret, i no va fer cap anunci a la premsa, destaca ‘Haaretz’. L’oficina del primer ministre israelià a Jerusalem tampoc va esmentar la trucada. Tant la Casa Blanca, com l’oficina del primer ministre, es van negar a comentar la conversa amb el diari israelià.

Dissabte passat el president Obama va declarar que “EUA ha de realitzar un atac militar contra Síria” àdhuc sense l’autorització de l’ONU. Així mateix, va anunciar que sotmetrà la decisió al Congrés del seu país abans d’emprendre un atac contra la nació àrab.

Amb la III Guerra Mundial als talons?

Diversos experts comparteixen l’opinió que EUA, tard o d’hora, atacarà a Síria i que la Tercera Guerra Mundial és inevitable. Els analistes, entrevistats per vesti.ru, sostenen que hi ha una sèrie de premisses per concloure que una altra Guerra Mundial és solament una qüestió de temps. Síria: “A EUA solament li interessa el petroli i la seguretat d’Israel”. Imatge: L’aliança del sionisme i el colonialisme imperialista anglosaxó i francès ve de segles, encara que molts creguin la propaganda neoliberal de la globalització com alguna cosa nounata, i a la imatge tenen una dada clau per entendre les urpes de les oligarquies i plutocràcies occidentals i els seus interessos criminals sobre l’Orient Mitjà. Ja en el Pacte de Mossul -1.926- les potències es van repartir el que no era seu. I segueixen amb l’espoli i el genocidi amb la hipocresia dels criminals impunes.

Etiquetes de comentaris: , , , , , , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s